TTC Boom – Pöytätenniksestä Racketlonseuraksi

Racketlonliiton jäsenseura TTC Boom r.y. on nimestään huolimatta (TTC = ”Table Tennis Club”) täysiverinen racketlonseura ja vahva toimija Suomen racketlonin seurakulttuurissa. Boom on pitkän linjan pöytätennisvaikuttajan ja nykyisen Suomen racketlonmaajoukkueen valmentajan, Jukka Julinin henkilökohtainen projekti, joka on pöytätenniksen ohella kasvanut myös Suomen menestyksekkäimmäksi racketlonseuraksi. Boomin kotipaikka on Kerava, jossa seura järjestää pöytätennis-, sulkapallo ja tennisharjoituksia lähes päivittäin. Racketlontoimintansa myötä seura on vahvasti profiloitunut myös Tuusulan Tenniskeskuksen läheiseksi yhteistyökumppaniksi.

Jukka Julin

Jukka Julin

Tuusulan Tenniskeskus aloitti toimintansa vuonna 1980, jolloin halliin valmistui kaksi tenniskenttää sekä kaksi squashkenttää. Myöhemmin, vuonna 1989 toteutetussa laajennuksessa halliin toteutettiin kolmas tenniskenttä, sekä sulkapallokentät. Tämä kolmas tenniskenttä ehti tosin toimia usean vuoden ajan salibandyn käytössä ennen kuin vuonna 2016 valmistunut täysimittainen kahden kentän salibandyhalli mahdollisti tenniskentän käyttöönoton uudelleen alkuperäiseen tarkoitukseensa. Vakituinen pöytätennistila toteutui yhteistyössä Boomin kanssa ja näin Tuusulan Tenniskeskuksesta kehkeytyi Keski-Uudellemaalle täydellinen racketlonkeskus.

Tuusulan Tenniskeskuksen toimintaa on pyörittänyt alusta lähtien, siis jo 37 vuoden ajan, halliyhtiön toimitusjohtajana toimiva Timo ”Havu” Havulinna. Tuona aikana Havusta on tullut kaikkien tuntema hahmo Uudenmaan urheilupiireissä. Havu omaa itse pelitaustaa kaikista neljästä racketlonin osalajista, joten hän puhuu luontevasti myös racketlonista lämpimään sävyyn. ”Pelaisin varmasti racketlonia itse, jos vielä pystyisin”, Havu toteaa. Halliyhtiön näkökulmasta racketlon on Havun mukaan elävöittänyt hallin toimintaa paljon – racketlon täydentää mailapelien lajikirjoa ja tarjoaa mm. koululaisille uudenlaista aktiviteettia, sekä mahdollistaa ohjatun harjoittelun myös niissä lajeissa, joissa erikoisseuran aktiivista toimintaa ei ole.

Timo Havulinna

Timo Havulinna

Tuusulan Tenniskeskuksen yhteistyö Boomin kanssa alkoi vuonna 2010 järjestetyllä ensimmäisellä racketlonleirillä. Tämän jälkeen Boom on järjestänyt kilpailuja sekä erilaisia leiritapahtumia Tuusulan Tenniskeskuksessa tasaiseen tahtiin. Nykyisin Boomin järjestämät kilpailut muodostavat Suomen Yonex racketlon tourilla nk. ”juhlapäiväkiertueen”, koska kilpailujen ajankohdiksi on vakiintunut uudenvuoden ja vapun päivät. Vuonna 2016 Boom oli vakituisten kisojensa lisäksi vastuussa myös ensimmäisten racketlonin joukkue- ja nelinpelin SM-kilpailujen järjestelyistä ja myös vuoden 2017 vastaava kilpailu on myönnetty Boomin ja Tuusulan Tenniskeskuksen järjestettäväksi.

Boomin tavoitteena on mahdollistaa jäsenilleen kilpapelaaminen myös racketlonin osalajeissa yhdellä seurajäsenyydellä – Suomen racketlonliitto ry:n lisäksi Boom on myös pöytätennisliiton, squashliiton sekä sulkapalloliiton jäsenseura. Osalajit mukaan lukien Boomia edustaa tällä hetkellä n. 50 lisensoitua kilpapelaajaa. Vastapainona huippu- ja kilpaurheilulle seura järjestää lasten liikunnallisia iltapäiväkerhoja, nuorten matalan kynnyksen toimintaa, aikuisten kunto- ja terveysliikuntaa, tapahtumia, leirejä ja myös perustoimintana harjoituksia racketlonin osalajeissa. Erityisprojektina seuralla on ollut naisten saaminen lajin pariin. Naistenleirit ja muut aloittelijoille suunnatut aktiviteetit ovatkin tuoneet runsaasti uusia innokkaita naispelaajia mukaan toimintaan.

Pelaajien keskuudessa Boom tunnetaan myös viikonloppujen racketlontreeneistä, joita järjestetään Tuusulan Tenniskeskuksessa. Kolmen tunnin vapaamuotoisissa harjoituksissa pelataan kaikkia racketlonin osalajeja huokeaan 15€:n kertahintaan (juniorit 7€) ja tarjolla on myös lajiopastusta tarpeen mukaan. Kyseinen konsepti on tällä hetkellä ainoa laatuaan Suomessa ja kenties juuri siksi treenien suosio on ollut suuri. Yli 100-henkiseksi kasvanut pelaajarinki on tällä hetkellä epävirallisesti Suomen suurin racketlonharrastajien yhteisö ja sisältää kaiken tasoisia pelaajia aloittelijoista maajoukkuepelaajiin, joten treeneistä löytyy varmasti jokaiselle sopivaa peliseuraa.

Boom toivottaa tervetulleeksi kaikki vanhat ja uudet pelaajat viikonlopputreeneihin ja Tuusulaan Tenniskeskukseen, joka tarjoaa kilpailukykyisiä tuntihintoja hyvien kulkuyhteyksien päässä lähellä Helsinkiä.

TTC Boom: https://ttcboom.sporttisaitti.com/
Tuusulan tenniskeskus: http://www.tuusulantenniskeskus.fi/

 

ttcboom TTK

Share on Facebook