Mailapelikisa Helsingin Kulosaaressa

Hannu Aro tyylitteli turnausvoittoon Kulosaaren Mailapelikisassa!!
Helsingissä perjantaina ja lauantaina järjestettyihin kolmen Racketlon -lajin, pingiksen, sulkapallon ja tenniksen mailapeliturnaukseen osallistui yhteensä yli 40 kilpailijaa eri urheilutaustoista. Kulosaaren Puhos Centerin hallissa oli tunnelma korkealla, kun turnaus alkoi perjantai-iltana. Ensimmäisiksi otteluiksi aikataulutettiin kotihallin innokkaita uutta lajia kokeilevia urheilijoita. Uuden jäsenseuran urheilijoita kirmasi heti kentille täynnä tarmoa ja sopivaa uhoa. Heidän taustajoukot loivat mukavasti lisäsäpinää hallin käytäville ja kahvioon.

Turnauksessa oli erikoisia juttuja koettavissa. Bilia Volvo Herttoniemi esitteli uusia autojaan ja hoiti ShuttleService -palvelua hallin, metroaseman sekä Länsisataman välillä. MassageBob hierontapalvelut olivat käytettävissä hallin kaikille vieraille. Tmi Hannu Aro hoiti mailojen jännitykset ennätysajassa. Flow Drinks tankkasi ja kuvasi pelaajia otteluiden tiimellyksessä. Runsaat tukijat ja heidän suoma valtava määrä palkintoja keräsi kiitosta turnauksen jälkeen. Myös turnauksen yhteydessä aikaiseen aamuun järjestetty pöytätennisvalmennus pelaajille ja heidän lähipiirille keräsi kiitosta.

Pääsarjan, miesten A -luokan voitti jopa ylivoimaisilla otteilla hallin oma suosikki Hannu Aro, VK. Hannu voitti loppuottelussa 8-21, 21-4, 18-12 kotihallin toisen oman toivon Joonas Heinosen. Pronssia pujotettiin Sami Litheniuksen TTC Boom kaulaan, 21-14, 21-18, 12-12 voitolla Anton Savolaisesta. Juho Vuorinen joutui luovuttamaan lohkopelien jälkeen paikkansa Anton Savolaiselle. Laadukkaassa A -luokassa oli peräti 10 pelaajaa, joille kaikille kertyi vähintään neljä ottelua. Mitaliotteluihin edenneet saivat peräti kuusi ottelua kahdelle päivälle.

B-luokan vei sulkapalloa päälajinaan pelaava Jussi Isoperkkiö. Finaaliin eteni tasaisia otteita kisoissa esittänyt Jukka Julinin TTC Boom. Matkalla loppuotteluun voittaja antoi jopa yhden ns. privaattivartin vastustajalleen päälajissaan vieden sen harvinaisesti nollille. Pronssia otti ennakkoluulottomasti kisojen järjestelyihin hyvällä energialla osallistunut ja aikoinaan D-luokan maailmanmestaruudenkin Racketlonissa voittanut Tommi Böhling.

C-luokan kaavio oli suuri. Yli 16 pelaajan kaavio kutistui hieman kisapäivää ennen ja oli lopulta ed. mainittu tasaluku. Miesten kaavioon hyppäsi rohkeasti Heli Mäkelä, TTC Boom ja Sara Tuomala. Sara sai vastaansa tutun vastustajan, joka joutui olkapääleikkauksen vuoksi pelaamaan ottelun vasemmalla, väärällä kädellä. Suuren ottelumäärän pelanneet Jukka Honkanen ja Aki Mikkonen taistelivat itsensä finaaliin. Jättimagnum Shamppanja-pullon ja muita palkintoja sai kotiin vietäväksi jo kokenut Racketlon -kisaaja Mikkonen. Pronssia voitti naapurihallin oma edustaja ja Smash Centerin kassalta tuttu Harry Gröhn, joka voitti hallien välisessä kohtaamisessa kotihallin kassalta tutun Ilkka Lehtisen matkallaan mitalipeleihin.

Turnauksen viiden pelaajan juniorisarjan voittajaksi pelasi lohko-otteluissa Elli Roosioks, Maunulan Spinni. Juniorit vastasivat turnauksen otteluissa esimerkillisesti tulostaulun näyttämisestä katsojille. Kiitos!

Turnauksessa oli tarjolla purtavaa ja juotavaa pelaajille sekä kisaotteluista muutamia live-lähetyksiä mm. Helsinki Hawksin Facebook -sivuilla. Turnaus madalsi varmasti monen innokkaan mailapelurin kynnystä osallistua tunnelmallisiin Racketlon -kisoihin jatkossa. Pelaajia tuli tosiaan jopa Tallinnasta, Tampereelta, ja Sotkamosta asti.

Ohessa linkki järjestävän seuran sivuille.

Tulokset: Tournamentsoftwaressa