Joukkueiden ja nelinpelin SM-kisat 1.-2.9. Mikkelissä

Mikkelin Slice järjestää joukkueiden ja nelinpelin SM-kilpailut Mikkelin Sport Forumissa 1.-2.9. Joukkuekilpailu lauantaina, nelinpelit sunnuntaina. Luokat: Eliitti (A), Kilpa (B), Harraste (C), Tulokas (D), Naiset A, Naiset B, Juniorit U16. Nelinpeleissä edellä mainittujen lisäksi avoin sekanelinpeli.

Ilmoittautumiset alla olevien linkkien kautta 26.8. mennessä. Tervetuloa!

Ilmoittautumislinkki nelinpeliin

Joukkueiden ilmoittautumislinkki (vain kapteeni täyttää).

HUOM! Kilpailuinfoa tämän sivun alalaidassa!

Lisätietoa antavat:
Klaus Kerttula (kilpailunjohtaja), klaus.kerttula(at)slicemikkeli.com, +358 44 979 4654
Pauli Byckling (SRL), pauli.byckling(at)racketlon.fi, +358 40 801 8072

 

Tietoa kilpailusta – Joukkuekilpailun osallistumisoikeudet ja joukkuekokoonpanot

Eliitti (A)/Kilpa (B)

Joukkue voidaan muodostaa siten, että vähintään kahden pelaajan on oltava samasta racketlonseurasta tai racketlonin osalajin seurasta (nk. ”runkopelaajat”). Näiden lisäksi joukkuetta voidaan täydentää vapaasti muilla pelaajilla. Joukkueen runkopelaajat tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä ja koko joukkue viimeistään viikkoa ennen kilpailua. Joukkueotteluun nimetyt kaksinpelaajat eivät saa pelata saman joukkueottelun nelinpelissä, näin ollen yksittäiseen joukkueotteluun tarvitaan vähintään neljä pelaajaa. Joukkueeseen voidaan nimetä maksimissaan viisi pelaajaa. Joukkueotteluiden välillä pelaajaa tai pelaajien rooleja voi vaihtaa. Pelaajaa ei saa vaihtaa kesken joukkueottelun.

Harraste (C), Naiset, Juniorit, Tulokas (D)
Ei seurarajoituksia, pelaajien ei tarvitse edustaa samaa seuraa. Yksittäisen pelaajan ei tarvitse olla minkään seuran jäsen. Joukkueen nimeämiskäytäntöön sovelletaan samoja sääntöjä kuin A/B-luokissa. Kaksinpelaajat saavat pelata nelinpelissä, eli joukkueottelussa tarvitaan 2-4 pelaajaa. Joukkueeseen voidaan nimetä maksimissaan neljä pelaajaa. Joukkueotteluiden välillä pelaajaa tai pelaajien rooleja voi vaihtaa. Pelaajaa ei saa vaihtaa kesken joukkueottelun.

Nelinpelit – osallistumisoikeudet

Ei seurarajoituksia, nelinpeliparin pelaajien ei tarvitse edustaa samaa seuraa. Yksittäisen pelaajan ei tarvitse olla minkään seuran jäsen.

Osallistumismaksut:

Joukkuekisa
• Eliitti (A), Kilpa (B): 120€/joukkue
• Naiset, Harraste (C): 80€/joukkue
• Tulokas/aloittelija (D), Juniorit: 60€/joukkue

Nelinpelit
• Aikuiset: 30€/pelaaja
• Juniorit: 20€/pelaaja

Lisenssit

Joukkue- ja nelinpelin SM-kilpailujen virallisiin luokkiin (A, B, C, Naiset, Juniorit) osallistuvilta pelaajilta vaaditaan voimassa oleva SRL:n kilpailulisenssi.

Joukkuekilpailu – pelijärjestelmä

Joukkuekisan yksittäinen joukkueottelu koostuu kahdesta kaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä, jotka pelataan aina seuraavassa järjestyksessä: 1. kaksinpeli, 2. kaksinpeli, nelinpeli.

Joukkueen kaksinpelaajista kulloinkin voimassa olevassa rankingluettelossa korkeammalla oleva pelaaja pelaa 1. kaksinpelissä ja alempana oleva 2. kaksinpelissä. Kilpailun johto voi kuitenkin käyttää harkintavaltaa ja muuttaa joukkueen sisäistä rankingia (esim. mikäli pitkän pelaamattomuuden takia ei pelaajalla ole lainkaan rankingia). Joukkueottelun pelaajat on merkittävä ottelukorttiin ennen ottelun alkua oikeille pelipaikoilleen (nelinpeliparissa myös squashin pelijärjestys) ja joukkueen pelijärjestys on toimitettava järjestäjille viimeistään 10 minuuttia ennen ottelun alkua. Joukkueen pelijärjestystä ei tarvitse paljastaa vastustajalle ennen joukkueen virallista ilmoittamista.

Joukkueotteluiden osalajit pelataan virallisissa SM-luokissa (A, B, C, Naiset, Juniorit) 15 pisteeseen, D-luokassa 11 pisteeseen. Osaotteluiden yhteenlaskettu kokonaispistemäärä ratkaisee ottelun voittajan.

Mikäli yhteispistetilanne on tasan viimeisen osaottelun eli nelinpelin päättyessä, pelataan koko joukkueottelun ratkaiseva nk. gummiarm-piste. Kaikissa osalajeissa erän/osalajin voittoon tarvitaan vähintään kahden pisteen ero. Tasatilanteen 14-14 jälkeen (D-luokassa 10-10) syötetään vuorotellen.

Squash pelataan joukkueottelussa racketlonin nelinpelisäännön mukaan kahtena peräkkäisenä kaksinpelinä siten, että ylemmäksi/ensimmäiseksi ottelukorttiin merkitty nelinpelaaja aloittaa. Nelinpeliparin jälkimmäiset pelaajat jatkavat tilanteesta, jossa toinen joukkue on saavuttanut 8 pistettä.

Share on Facebook