MELKOISTA RACKETLON AIKAA!

Loppuvuodesta 2005 perustimme Suomeen uuden lajiliiton Suomen Rackelonliiton.

Wienissä 25.11.2005 MM-kisojen yhteydessä saatiin virallistettua kansainvälinen IRF – International Racketlon Federation.

Wienissä yllettiin myös urheilullisesti loistavaan tulokseen: 7 mitalia joista kaksi kultaista, kaksi hopeista ja kolme pronssista. Olimme Ruotsin ja Itävallan kanssa kisojen parhaat maat.

Tänä vuonna Finnish Tour on jo pyörähtänyt käyntiin Oulussa, missä lajillamme on hyvä jalansija – kiitos uuden seuran Racketlon Club Uleåborgin.

Meillä on uusi ranking-järjestelmä jota testataan kuluva vuosi. Mikä tärkeätä meillä on kohtuullinen määrä eri ikäisiä ja tasoisia pelaajia, joista osa on harrastanut racketlonia jopa yli 10 vuotta.

Olemme myös pienen tauon jälkeen järjestäneet (2004 ja 2005) SM-kisat Vantaalla.

Pitkät perinteet ja lajituntemus antavat meille oivan mahdollisuuden kehittää lajia ja kasvattaa racketlon pelaajien määrää merkittävästi. Myös lajille sopivia halleja Suomesta löytyy kohtuullisen hyvin.

Se mitä tarvitsemme lisää, on uusia seuroja tai olemassa olevia seuroja jotka ottavat lajin osaksi toimintaansa! Tämän asian kanssa työskentelemme aktiivisesti. Turun ja Tampereen suunnalta on luvattu asian suhteen toimenpiteitä.

Nyt meillä on liiton ylläpitämät nettisivut! Tätä kautta kisoista ja kaikesta lajissa tapahtuvasta on helppo tiedottaa. Emme ole enää riippuvaisia ulkomaisista sivuista. Lisäksi meillä on Osku Laineen suunnittelema uljas uusi logo.

Lahden World Tourin kisa on kovaa vauhtia lähestymässä. Lahdessa siirrytään kansainväliseen aikaan pelitavassa, enää ei pelata ryhmissä eikä laji-järjestystä arvota. Toivottavasti mahdollisimman moni kääntää 12.5 autonsa nokan kohti Business Cityä. Tämä olisi oiva näyttö meiltä suomalaisilta kiinnostuksesta lajiimme.

Nähdään Lahdessa!

Martti Vottonen
Suomen Rackelonliitto/ Puheenjohtaja

Share on Facebook

Vastaa