Lajitieto

 

Historia | Säännöt | Seurat | Hallit


Racketlon

Racketlon on mailapelien moniottelu.

Racketlonottelu koostuu pingiksestä, sulkapallosta, squashista ja tenniksestä. Lajit pelataan edellä mainitussa järjestyksessä kevyimmästä mailasta painavimpaan.

Racketlonilla on Suomessa tällä hetkellä noin kaksisataa lisensoitua kilpapelaajaa ja laji kasvaa maailmalla kovaa vauhtia — FIR:n maailmanrankingissa on yli 1500 pelaajaa.

Racketlon soveltuu kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille. Kisoissa pelaaja voi osallistua ikäluokkaan tai tasoluokkaan, joskus jopa molempiin. Ikäluokkia löytyy 13-vuotiaista 70-vuotiaisiin saakka. Tasoluokkia ovat A (eliitti), B (aktiiviharrastajat), C (harrastajat) ja D (aloittelijat).

Suomessa järjestetään yli kymmenen kisaa vuodessa. Suosittuja kisoja ovat muun muassa Racketlon Tour kisat, SM-kisat, Finnish Open sekä Racketlon Lahti Open. Aktiivisimmat alueet ovat Lahti, Tampere, Pääkaupunkiseutu ja Oulu.

Racketlonliitto perustettiin vuonna 2005. Liiton tehtävä on tuoda lajia esille Suomessa ja kasvattaa sen harrastajapohjaa. Lisäksi liitto ylläpitää rankingia ja tarjoaa ohjeita kisojen järjestelyyn.

Toivottavasti nähdään kentällä!

Share on Facebook