Finnish Open

LAHDESSA YLLÄTYKSIÄ

Miesten finaalin hävinnyt Mikko Kärkkäinen tuskaili hävityn finaalin jälkeen: ”vain yksi laji meni kohtuullisesti” – squash. Päinvastoin Finnish Openiin erittäin hyvin valmistautuneena saapunut ja kisan voittanut Magnus Eliasson oli pelkkää hymyä ja kertoi arvostavansa voittoa Lahdessa jopa korkeammalle kuin MM-kultaa! Aikaisemmat yritykset olivat menneet Magnukselta aivan alakanttiin, joten tämä voitto maistui älyttömän hyvälle. Kolmetoista pistettä pöytätenniksessä ja varma esitys sulassa loivat pohjaa voitolle. Sulassa Mikon yleensä niin aktiivinen hyökkäyspeli ei lähtenyt käyntiin missään vaiheessa. Squash oli tasaista rypistystä aina 16-16 asti. Loput pisteet hoiti Magnus. Tuomarina toimineen John O`Donnelin oli vaikeaa saada ajoittain aggressiivisesti pelannutta Magnusta kuriin. Tenniksessä Magnus otti heti alussa ohjat hyvällä syöttöpelillä sekä varmoilla lyönneillä. Ottelu päättyi 18-12 Magnus Elisassonin mahtaviin tuuletuksiin.

Pronssikamppailussa Rickard Persson kohtasi koko turnauksen hyvin pelanneen John O`Donnellin. John aloitti loistavasti saamalla pöytätenniksessä 15 pistettä. Sulkapallossa ja squashissa Rickard venyi loistavasti – alkoi varmaankin Johnilla painaa viikonlopun ottelut. Tenniksessä 3-0 tilanteessa John loukkasi jalkansa sen verran pahasti että päätti keskeyttää ottelun. Kun mietitään tulevaa Belgian kisaa on vaikea uskoa että finaaliin yltäisi joku parin Eliasson- Kärkkäinen ulkopuolelta.

Naisten finaalissa kohtasivat yllättäen Hanna Miestamo ja Eestin Kati Kraaving. Finaalista muodostui kahden kovakuntoisen naisen taistelu, joka alkoi Katin 21-15 voitolla pöytätenniksessä. Sulkapallossa Kati (Eestin 4-peli mestari) oli loistavalla pelipäällä. Hanna joutui liikkumaan valtavasti muttei kyennyt saamaan kuin 4-pistettä. Varmasti tämä verotti voimia myös Hannan squashista, josta voitto heltisi pistein 14-21 . Näin Eestin kuntoihme tarvitsi vain 6-pistettä tenniksestä ja ensimmäinen World Tour voitto oli valmis. Pronssiottelussa Susanna Lautala-Näykki löi Lilian Druven. Ottelu ratkesi lopulta Susannan hyvään tennikseen. Lahden kisan perusteella naisten maailmanmestari vaihtuu Belgiassa.

Miesten 45-vuotiaiden finaalissa Harri Peltola kohtasi David Greatorexin. Harria pöytätennis ei tyydyttänyt, mutta David esitti varmoja otteita ja saalisti 15-pistettä. Sulkapallossa erittäin hyvin liikkunut englantilainen hallitsi selvästi tapahtumia kentällä ja jätti kovan sulkismiehen Peltolan 15-pisteeseen. Squashissa Harri yllätyksellisesti otti 21-14 voiton ja sai 7-pisteen etumatkan tennikseen. Syötöt olivat tenniksen ratkaisu. Harri syötti hyvin, David ei, joten jälleen Nastolan miehelle yksi voitto lisää. Pronssia sai uudelleen pelaamisen aloittanut Suomen Anders Lundström voitettuaan todellisen ruotsalaisen herrasmiehen ja loistavan urheilijan Claes Hellgrenin.

M 55 pelattiin Suomessa ensimmäistä kertaa . Voiton vei odotetusti Suomen Sten Lindström. Stenalla on mahdollisuuksia Belgiassa vaikka mihin, miehen kunto on rautaa sekä peli kulkee mainiosti. Hopeaa otti Risto Kumpulainen.

Miesten tasaisen B-luokan vei nimiinsä Teemu Sainio. Loppuottelussa kahden viime vuoden mestari Lahden Antti Jääskeläinen joutui sulkapallon jälkeen keskeyttämään ottelun loukkaannuttuaan. Pronssi meni Jarmo Vilhuselle joka ikänsä puolesta olisi voinut osallistua 45-vuotiaiden sarjaan.

C-luokassa Eestin Toomas Vallikivi ja Suomen Tuomas Perkkiö ratkoivat voiton gummy-armilla. Sen vei värikkäiden vaiheiden jälkeen Oulun Perkkiö.

Martti Vottonen

Share on Facebook

Vastaa