Joukkueiden MM-kilpailut

Suomelle hopeaa
Suomen racketlonjoukkue otti hopeaa myöhään lauantai-iltana päättyneessä racketlonin joukkue-MM kilpailussa. Ylivoimaisin ottein loppuotteluun edennyt Itävalta kukisti jännittävässä ottelussa Suomen 13:lla pisteellä.

Itävalta aloitti pöytätenniksen vahvasti ja sai heti ensimmäisen lajin jälkeen 10 pisteen johdon. Sulkapallossa peli tasaantui, mutta itävaltalaiset onnistuivat lisäämään johtoaan kolmella pisteellä. Squashissa suomi kavensi yhdellä pisteellä ja näin ero ennen tennistä oli 12 pistettä. Mikko Kärkkäinen ja Michaela Björnström onnistuivat omissa otteluissaan kuromaan eron viiteen pisteeseen, mutta nelinpelissä itävaltalaiset taas lisäsivät johtoaan ja saivat tavoittamattoman 13 pisteen johdon, mikä myös kirjattiin ottelun lopputlokseksi.

Suomen joukkueessa pelasivat Mikko Kärkkäinen, Ismo Rönkkö ja Michaela Björnström (kaksinpelit) sekä Olli Marjamäki ja Anders Lundström (nelinpeli).


Suomi loppuotteluun
Suomen racketlonmaajoukkue (Mikko Kärkkäinen, Ismo Rönkkö, Olli Marjamäki, Anders Lundström ja Michaela Björnsrtöm) selvitti tiensä tänään alkaneissa racketlonin joukkueiden MM-kilpailuissa loppuotteluun.

Avausottelussa Suomi kukisti selvin numeroin Sveitsin. Pöytätenniksessä Sveitsi otti kuuden pisteen johdon, mutta sulkapallossa ja squashissa Suomi käänsi ottelun jo 32 pisteen johtoon ennen tennistä. Yhden tenniserän jälkeen Suomen johto oli jo tavoittamattomat 37 pistettä.

Puolivälierissä vastaan tuli hallitseva maailmanmestari Puola. Puolalaiset aloittivat vahvasti ja veivät pöytätenniksen 37-30 ja jatkoivat sulkapallossa 35-24 voitolla. Suomi tuli vahvasti mukaan peliin squashissa, jonka Suomi vei 44-26 ja tasoitti ottelun. Tenniksessä puolalaiset olivat niskan päällä kolmessa ensimmäisessä ottelussa ja johtivat viidellä pisteellä ennen viimeistä ottelua. Siinä Suomi nousi hienosti ja onnistui lopulta voittamaan maailmanmestarijoukkueen kahdella pisteellä.

Välierässä Suomi sai vastaansa kisan kakkoseksi sijoitetun Saksan. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja Saksa otti pöytötenniksessä kahden pisteen johdon. Sulkapallossa Suomi oli hieman terävämpi ja voitti sen kolmella pisteellä, siirtyen yhden pisteen etumatkalle. Squashissa Suomi onnistui lisäämään etumatkaa vain kahdella pisteellä ja tennikseen lähdettiin kolmen pisteen turvin. Tennis sujui kuitenkin sen verran mallikkaasti, että etumatka kasvoi ja lopulta voitto ja loppuottelupaikka tuli +11 pisteellä.
Loppuottelussa vastaan tulee ykkössijoitettu Itävalta, jonka tie loppuotteluun on näyttänyt vaarallisen helpolta.

Tulokset
1. kierros

Suomi – Sveitsi 35/41 42/20 44/28 11/6 +37
Puolivälierät
Suomi – Puola 30/37 24/35 44/26 36/34 +2
Välierät
Suomi – Saksa 35/37 39/36 39/37 30/22 +11
Loppuottelu
Itävalta – Suomi 43/33 44/41 41/42 24/23 +13

Share on Facebook