Joukkue- ja Nelinpelin SM 2021 – kaaviot julkaistu

Tampereella 4.-5.12. järjestettävien joukkueiden ja nelinpelin SM-kilpailuiden kaaviot on julkaistu: https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=E8D96A68-FF8B-4552-B9FD-3A03AA220207

 

Tärkeää koronainfoa:
Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on ilmoittanut Pirkanmaan palanneen koronan leviämisvaiheeseen ja suosittaa, etteivät rokottamattomat toistaiseksi osallistuisi korkean riskin tapahtumiin, joiksi se mainitsee mm kontaktilajit ja sisätiloissa järjestettävät tilaisuudet. Näin ollen Racketlonliitto suosittaa, etteivät rokottamattomat osallistuisi SM-kisaan. Maskisuositus on voimassa joten liitto ja kisajärjestäjä suosittelevat sen käyttöä kisan yhteydessä siirryttäessä lajista toiseen, koska käytävät hallissa ovat kapeita. Osallistujia muistutetaan myös käsihygienian merkityksestä sekä siitä, että oireisena ei kisaan tule osallistua.

Joukkuekilpailu pelataan yhdessä sarjassa.
Joukkue- ja Nelinpelin SM 2021 Kutsu

Tietoa kilpailusta – Joukkuekilpailun osallistumisoikeudet ja joukkuekokoonpanot

Eliitti (A)/Kilpa (B) / Harraste (C)

Joukkue voidaan muodostaa siten, että vähintään kahden pelaajan on oltava samasta racketlonseurasta tai racketlonin osalajin seurasta (nk. ”runkopelaajat”). Näiden lisäksi joukkuetta voidaan täydentää vapaasti muilla pelaajilla. Joukkueen runkopelaajat tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä ja koko joukkue viimeistään viikkoa ennen kilpailua. Joukkueotteluun nimetyt kaksinpelaajat eivät saa pelata saman joukkueottelun nelinpelissä, näin ollen yksittäiseen joukkueotteluun tarvitaan vähintään neljä pelaajaa. Joukkueeseen voidaan nimetä maksimissaan viisi pelaajaa. Joukkueotteluiden välillä pelaajaa tai pelaajien rooleja voi vaihtaa. Pelaajaa ei saa vaihtaa kesken joukkueottelun.

Naiset
Ei seurarajoituksia, pelaajien ei tarvitse edustaa samaa seuraa. Yksittäisen pelaajan ei tarvitse olla minkään seuran jäsen. Joukkueen nimeämiskäytäntöön sovelletaan samoja sääntöjä kuin A/B/C-luokissa. Kaksinpelaajat saavat pelata nelinpelissä, eli joukkueottelussa tarvitaan 2-4 pelaajaa. Joukkueeseen voidaan nimetä maksimissaan neljä pelaajaa. Joukkueotteluiden välillä pelaajaa tai pelaajien rooleja voi vaihtaa. Pelaajaa ei saa vaihtaa kesken joukkueottelun.

Nelinpelit – osallistumisoikeudet

Ei seurarajoituksia, nelinpeliparin pelaajien ei tarvitse edustaa samaa seuraa. Yksittäisen pelaajan ei tarvitse olla minkään seuran jäsen.

Joukkuekilpailu – pelijärjestelmä

Joukkuekisan yksittäinen joukkueottelu koostuu kahdesta kaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä, jotka pelataan aina seuraavassa järjestyksessä: 1. kaksinpeli, 2. kaksinpeli, nelinpeli.

Joukkueen kaksinpelaajista kulloinkin voimassa olevassa rankingluettelossa korkeammalla oleva pelaaja pelaa 1. kaksinpelissä ja alempana oleva 2. kaksinpelissä. Kilpailun johto voi kuitenkin käyttää harkintavaltaa ja muuttaa joukkueen sisäistä rankingia (esim. mikäli pitkän pelaamattomuuden takia ei pelaajalla ole lainkaan rankingia). Joukkueottelun pelaajat on merkittävä ottelukorttiin ennen ottelun alkua oikeille pelipaikoilleen (nelinpeliparissa myös squashin pelijärjestys) ja joukkueen pelijärjestys on toimitettava järjestäjille viimeistään 10 minuuttia ennen ottelun alkua. Joukkueen pelijärjestystä ei tarvitse paljastaa vastustajalle ennen joukkueen virallista ilmoittamista.

Joukkueotteluiden osalajit pelataan kaikissa luokissa 15 pisteeseen. Osaotteluiden yhteenlaskettu kokonaispistemäärä ratkaisee ottelun voittajan.

Mikäli yhteispistetilanne on tasan viimeisen osaottelun eli nelinpelin päättyessä, pelataan koko joukkueottelun ratkaiseva nk. gummiarm-piste. Kaikissa osalajeissa erän/osalajin voittoon tarvitaan vähintään kahden pisteen ero. Tasatilanteen 14-14 jälkeen syötetään vuorotellen.

Squash pelataan joukkueottelussa racketlonin nelinpelisäännön mukaan kahtena peräkkäisenä kaksinpelinä siten, että ylemmäksi/ensimmäiseksi ottelukorttiin merkitty nelinpelaaja aloittaa. Nelinpeliparin jälkimmäiset pelaajat jatkavat tilanteesta, jossa toinen joukkue on saavuttanut 8 pistettä.

Sekä nelinpelit että joukkueottelut päättyvät heti kun piste-ero on tavoittamaton.

 

Ilmoittautumistilanne (11.11):

 

Joukkueet:

 

Miehet A:

Racketlonväki 1 (Mustonen, Kainulainen, O.Tennilä, von der Pahlen, Syrjänen)

RCU 1 (Penttinen, Pennanen, Laine, Kemppinen, Pakisjärvi)

 

Miehet B:

Racketlonväki 2 (Markkanen, Lyytinen, Nuolioja, P.Tennilä)

Racketlonväki 3 (Elomäki, Kujala, Järvinen, Sainio, Salakari)

RCU 2 ( Hinkula, Pönkkö, Kouri, Kauppi)

RCU 3 (Alaruikka, Isoviita, Raiski, Mäkelä)

TTC Boom (Julin, Makkonen, Limnell, Byckling)

Riemu (Ruokanen, Pelkonen, Pautamo, Sorri)

 

Nelinpelit:

 

Miehet A:

Laine (RCU) / Penttinen (RCU)

Kemppinen (RCU) / Pakisjärvi (RCU)

O.Tennilä (Racketlonväki) / von der Pahlen

J.Pennanen (RCU) / O.Laiho (Slice)

Mustonen (Racketlonväki) / Kainulainen (Racketlonväki)

 

Miehet B:

Syrjänen (Racketlonväki) / P.Tennilä (Racketlonväki)

Byckling (Boom) / Makkonen (Boom)

Raumanni / Koskela

Pönkkö (RCU) / Hinkula (RCU)

Kouri (RCU) / Kauppi (RCU)

Mäkelä / Alaruikka (RCU)

Pelkonen / Ruokanen

Rytkönen / Toivanen

Sainio / Luoma

Isoviita / Raiski

Kostiainen / Kosonen

Mehta / Pylkkänen

 

Naiset:

Kostiainen / Kosonen

 

Sekanelinpeli:

Virtanen (Boom) / Laine (RCU)

O.Laiho (Slice) / Wall (Racketlonväki)

 

Share on Facebook