Tähtäin korkealla

Teksti ja kuvat: Ike Rautio1374005_1472899023_medium 

 

Tähtäin korkealla

Tulevan viikonlopun Finnish Open tarjoaa odotuksia ja toiveita suomalaismenestyksestä. Nuori Luka Penttinen on pelannut upean kauden. Hyvien tulosten siivittämänä maailman Ranking on parantunut peräti sijalle 12.. Sen myötä Luka komeilee pääsarjan kaavion ykkössijoitettuna.

-Yllättävän hyvin on mennyt. En olisi vielä alkuvuodesta uskonut, että maailman TOP 10 olisi noin lähellä näin pian. Armeija asetti omat haasteensa harjoittelulle, pelaamiselle ja elämän rytmille yleensäkin. Loppukesästä kuitenkin helpotti sillä rintamalla ja pääsin keskittymään olennaiseen paremmin.

Pääsarjassa on mukana muitakin kiinnostavia suomalaisnimiä. Entinen maailman TOP 10 pelaaja Marko Välimäki tekee paluun pitkän loukkaantumistauon jälkeen.

Squashammattilainen Henrik Mustonen sai turnaukseen villin kortin ja ottaa osaa ensimmäistä kertaa näin korkean tason kansainväliseen Racketlon turnaukseen.

Pöytätennismaajoukkueen Otto Tennilä ottaa osaa kisan B-luokkaan. Heinäkuussa Otto voitti Latvia Open B-luokan.

-Kiinnostavaa on nähdä, miten Marko on päässyt kuntoon pitkän tauon jälkeen. Ja Henkka on kuitenkin ollut squashin ammattilaislistalla parhaimmillaan maailman 40 parhaan joukossa, niin jännää seurata miten se kantaa muiden mailalajien paineessa.

Arpaonni ei Mustosella ollut ihan parhaimmillaan. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tulee kovin mahdollinen vastustaja Puolan Rav Rykowski, joka taannoisissa MM-kisoissa taisteli itsensä aina pronssiotteluun asti. Naisten pääsarjassa Suomen lippua pitävät korkealla hallitseva Suomen mestari Heli Mäkelä, Martina Minetti ja paluun Espanjasta tehnyt Anna Wall.

-Kunnossa olen, toteaa Luka Penttinen.

-Hyvällä itseluottamuksella lähden pelaamaan ja menestystä jahtaamaan.

Finnish Open pelataan Helsingin Mailapelikeskuksessa Puistolassa 14.-16.9.2018.

Perjantaina ratkaistaan nelinpelin mestaruudet. Pääsarja ja muut kaksinpelit ovat vuorossa lauantaina ja finaalit sunnuntaina.

Kisasivut täällä (FIR TournamentSoftware).

 

Share on Facebook