Uusi valtias Suomen Racketlontaivaalle

Teksti ja kuvat: Ike Rautio1374005_1472899023_medium 

 

Henrik Mustonen

Henrik Mustonen teki aivan käsittämättömän tempun viikon vaihteen Finnish Open turnauksessa Helsingin Mailapelikeskuksessa Puistolassa. Jo aiemmin Heke oli kaatanut hallitsevan Euroopan mestari Puolan Rav Rykowskin ja välierissä uuden kiintotähden huikean vireen sai tuta kokenut Marko Välimäki. Finaalissa tahti oli samanlainen. Ruotsalainen Rene Lindberg sai huomata, että squashin erikoismies hallitsee muutkin mailalajit paremmin kuin hyvin. Ylivoimainen turnausvoitto kruunautui suvereenilla squashilla. Finaalivastustaja onnistui squashissa puristamaan vain yhden pisteen. Välierässä Välimäki jätettiin peräti nollille. Turnaus oli Mustoselle villin kortin turvin ensimmäinen kansainvälinen koitos. Toivoa sopii että Racketlon teki syvän vaikutuksen tähän mailapelivirtuoosiin. Nimittäin suureen menestykseen aivan korkeimmalle huipulle ei ole mitään esteitä. Vain taivas on rajana. Tervetuloa Heke Mustonen!

Henrik Mustonen ja Anna Wall

Hurja tahti jatkui sekanelinpelissä. Parinsa Anna Wallin kanssa Heke teki vakuuttavaa jälkeä. Täysin puun takaa  yllätyspari peittosi kaikki ennakkosuosikit vuorotellen. Niinpä kunniakkaasti kultaa eliitin sekanelinpelissä Henrik Mustoselle ja Anna Wallille. Jälki oli niin vakuuttavaa ja yhteispeli saumatonta, että jatkoa toivoisi seuraavan myös tällä kokoonpanolla.

She is the Winner, toteavat hopeamitalisti Suomen Anna Wall oikealla ja pronssin kuitannut Hollannin Kirsten Kaptein. Keskellä hymyilee naisten eliittisarjan voittaja Ruotsin Anna-Klara Ahlmer.

Joel Pennanen ja hard days night! Väsynyt mutta onnellinen. Ja syytä onkin. Pitkän viikonlopun rehkiminen tuotti tuloksena pronssia miesten B-luokassa ja kultaa pojat alle 21v sarjassa

Vain pitkin hampain suostui Juho Vuorinen kyykytettäväksi edes valokuvaan tappiollisen ottelun jälkeen miesten 40 v. sarjassa. Pronssihymy irtosi kuitenkin pyydettäessä. Taustalla hopeaa voittanut Sami Lithenius, joka hallitsi myös miesten B-luokkaa. Siellä finaalissa kaatui niukasti pingiksen erikoismies Otto Tennilä.

Kimmo Pennanen sai kunnian kohdata lajilegenda Sveitsin Graham Kingin miesten 50 v finaalissa. Ottelu aloitettiin sopuisasti 0-0 tilanteesta. Mutta siihen loppui vasemmalla hymyilevän suomalaisen vieraanvaraisuus ja kuningas palautettiin tylysti maan pinnalle. Pennanen otti tyylikkäästi sarjan mestaruuden.

Iso Britannian Martyn Langston katseli suomalaisia alaspäin miesten 55 v. luokassa. Varsinkin squashin lajiosuudessa engelsmanni oli aivan omaa luokkaansa. Keskikerroksessa hopeaansa esittelee Reijo Makkonen ja lattian rajaan ahdistettu Ahti Antikainen oli tyytyväinen pronssiinsa.

Heli Mäkelä oli koko turnauksen ajan täystyöllistetty kaikenlaiseen järjestelyihin liittyen ja lisäksi pelasi yötä päivää. Palkintona hopeaa naiset 40v sarjassa.

Turnauksen mitaliottelut selostettin Livestream lähetyksessä Ike Raution tahdissa

Tämän vuotinen Finnish Open onnistui loistavasti Helsingin Mailapelikeskuksessa Puistolassa. Ilman tätä joukkoa se ei olisi ollut mahdollista. Vasemmalla tuomaroinnit organisoinut Jukka Julin, liiton puheenjohtaja Pauli Byckling, Live streamin tekninen tuottaja Jan-Erik Mattsson ja suurimman vastuun turnauksesta kantanut Marko Välimäki. Tekijät halusivat myös korostaa hallipäällikkö Saara Schaumanin panosta ja sujuvaa yhteistyötä tapahtuman onnistumiseksi.

Share on Facebook