Victor Ashaway Racketlon – Henrik Mustonen voittoon

Uuden pöytätennistilan avauslyönnit.

Victor Ashaway-turnaus pelattiin Tampereella 12.-13.tammikuuta. Tenniskeskuksen laajennuksen yhteydessä rakennettuun väestönsuojaan oli rakennettu kahden pöydän pingissali, joka kisassa otettiin käyttöön. Kilpailijat saivat pelata myös sulkapallon ja tenniksen uusilla kentillä, jotka oli avattu marras-joulukuussa.

Kovatasoisessa A-luokassa Henrik Mustonen jatkoi siitä mihin syyskaudella jäi, jolloin tuli joukkuemestaruus Racketlonväen riveissä, nelinpelimestaruus Pekka Kainulaisen kanssa ja Finnish Openin voitto. Tampereen semifinaalissa Mustonen voitti Otto Tennilän 20 pisteellä ja samalla erolla finaalissa Luka Penttisen. Ainoastaan pöytätenniksessä Mustonen häviää parhaille suomalaisille kilpakumppaneilleen. Sulassa ja luonnollisesti etenkin squashissa ylivoima on suorastaan musertavaa. Tennikseen taas ei monasti tarvitse edes mennä. Ammattilaisen ja amatöörien välinen ero on selvä.

A-luokan palkitut (vasemmalta oikealle): Luka Penttinen, Henrik Mustonen, Otto Tennilä, Tommi Laine.

B-luokkaa hallitsi ensimmäistä racketlonkisaansa pelannut Pöytätennis 75:n Eero Aho. Toiseksi pelasi Aki Martin ja kolmanneksi Anna Wall, joka hiljattain sai Yonexin sponsorisopimuksen.

Tasaisessa C-luokassa oli mukana kaksi ensikertalaista, Mikael Rytkönen ja vikkeläkinttuinen Teemu Kumpulainen, jonka luokkavoiton ratkaisi niukka yhden pisteen voitto Rytkösestä. Ikäluokista pelattiin kolmen pelaajan lohkona M45, jota hallitsi Markus Vahtola.

Kaksinpelin tavoin kovatasoista A-luokan nelinpeliä hallitsivat tuttuun tapaan Mustonen ja Kainulainen. Hopeaa Wienissä loistaneelle parille tommi Laine/ Luka Penttinen. B-luokan nelinpelin voittivat Pauli Byckling ja Jukka Julin.

Järjestäneen seuran puolesta parhaat kiitokset kaikille osanottajille, joita oli tällä kertaa 29. Kolmatta kertaa järjestetty turnaus on hakenut paikkaansa kilpailukalenterissa. Racketlonväki järjestänee kisan jatkossa aina tammmikuussa.

Tulokset kokonaisuudessaan TournamentSoftwaressa: linkki kilpailuun.

 


Victor Ashaway Racketlon, 12.-13.1.2019.

Tampereen Tenniskeskus, Toimelankatu 8.

Kaaviot ja aikataulut TournamentSoftwaressa: linkki kilpailuun.

Kaksinpelit la: MA, MB, MC, M45, M55, M60, NA, NB, MJ17.

Nelinpelit su: MA, MB, MC, sekanelinpeli

Luokka järjestetään, mikäli kolme pelaajaa/paria ilmoittautuu. Ilmoittautuminen: 31.12. mennessä.

Kaksinpelit 40 eur, nelinpelit 40 eur/pari.

Pöytätennis: puulattia, Nittaku Japan. Sulkapallo: muovimatto, Victor Master nro 1. Squash: parketti, Victor. Tennis: Greenset, Wilson US Open.

Kisajohto: Pekka Tennilä, p.tennila@yahoo.fi, 040-8446869.

Share on Facebook