Nelinpelin MM-kisat ja King of Rackets 2019

Viime viikonloppuna oteltiin nelinpelin MM-titteleistä Oudenaarden kylässä Belgiassa. Suomea edusti 6 henkinen joukkue, ja edustajia löytyi niin yleisistä sarjoista, junioreista kuin myös senioreista.

Miesten avoimessa sarjassa Luka Penttinen joutui viime hetkellä vaihtamaan paria Tommi Laineen loukkaantumisen vuoksi. Lyhyellä varoitusajalla pariksi löytyi belgialainen Pieter de Bleeckere. Sijoitettuna suoraan kahdeksan joukkoon selvinnyt pari kärsi ensimmäisessä ottelussaan niukan 6 pisteen tappion parille Paul Sach/Paul Twisterling. Sijoitusotteluista saldona kaksi voittoa, ja lopullinen sijoitus 5.

Pieter de Bleeckere ja Luka Penttinen

 

Naisten avoimessa luokassa Suomea edusti Anna Wall, espanjalaisen Natalia Pradon parina. Kaksikko eteni hienosti välieriin asti voittamalla saksalaisparin Rahel Grothmann/Julia Knake turvallisen tuntuisesti 18 pisteellä. Välierissä kuitenkin Nicole Eisler/Zuzana Severinová oli odotetun kova, vieden laadukkaan ottelun lopulta 17 pisteen turvin. Myös pronssiottelussa Wall/Prado joutui toteamaan kokeneen saksalaisparin Amke Fischer/Silke Altmann paremmaksi, joten tuloksena hieno 4. sija.

Anna Wall ja Natalia Prado

 

Miesten B/C-luokan nelinpelissä suomalaisväriä nähtiin kahdessa parissa. Oskari Laiho oli löytänyt parikseen puolalaisen Michal Kurekin, kun taas Pekka Tennilä ja Ari Kujala pelasivat ikäluokkansa lisäksi myös yleisten luokkien pelejä. Laiho/Kurek joutuivat heti ensimmäisessä ottelussa tiukoille, mutta onnistuivat voittamaan tanskalaisparin Fyrst/Jörgensen lopulta neljän pisteen turvin. Ottelu päättyi näyttävästi Oskarin kämmenpuolen läpilyöntiin miehekkään tuuletuksen saattelemana. Toisessa ottelussa kova ranskalaispari Cencig/Andre oli kuitenkin hyvässä iskussa, ja tiputtivat Laihon ja Kurekin selkeällä 22 pisteen erolla. Ranskalaispari voitti lopulta koko sarjan. Sijoitusotteluissaan olivat voitokkaita, kunnes viimeisessä ottelussa hollantilaiset Hageraats/Weijel olivat parempia 22 pisteellä ennen tennistä. Täten tuloksena 10. sija.

Oskari Laiho ja Michal Kurek

 

Pekka Tennilä ja Ari Kujala joutuivat sivuluokassaan tyytymään lähinnä yksittäisiin erävoittoihin. Tasaisesti turnauksen edetessä parantanut parivaljakko joutui tunnustamaan Jörgen Strömin ja Phil Toddin paremmaksi jo ensimmäisen kierroksen kamppailussa, eikä sijoitusotteluissakaan menestystä loppujen lopuksi löytynyt hyvästä suorittamisesta huolimatta.

 

Junioreiden alle 21-vuotiaiden sekanelinpelissä Anna Wall ja Luka Penttinen lähtivät puolustamaan viime vuoden maailmanmestaruuttaan. Matkan varrella kreikkalaispari joutui luovuttamaan ikävännäköisen loukkaantumisen vuoksi, ja lupaava mutta vielä kovin nuori Vincentin sisaruspari kaatui helpohkosti. Kovin ottelu nähtiin suomalaisten ja tsekkiparin Zuzana Severinová/David Ersil välillä. Lopulta Wall/Penttinen pystyi kääntämään niukasti jokaisen lajin itselleen, ja veivät ottelun 19 pisteellä. Täten MM-kultaa tästä sarjasta toista vuotta peräjälkeen Suomeen!

Anna Wall ja Luka Penttinen

 

Senioreiden 45+ nelinpelissä Juho Vuorinen ja Hollantia edustava Taavi Suorsa lähtivät turnaukseen A-lohkon kakkossijoitettuina. Ruotsalaispari Åkesson/Olofsson pitivät ottelun tiukkana, mutta joutuivat taipumaan lopulta 6 pisteen erolla. Sarjan ykkössijoitetut, saksalaiset Genzel/Ried kokivat kuitenkin kovia suomalaisparin (Taavi voidaan hyvillä mielin laskea suomalaiseksi) käsittelyssä, lopputuloksena murskaava 27 pisteen voitto ja finaalipaikka. Loppuottelussa vastaan asettui odotusten mukaisesti unkarilaiset Zoltan Czingraber/Levente Nándori, jotka olivat selvittäneet tiensä alkulohkosta murhaavan ylivoimaisesti. Myöskin finaali meni unkarilaisten komennossa, heidän tarvitessa vain pisteen tenniksessä. Sen he saivat, joten Vuorinen/Suorsa hopealle.

Taavi Suorsa ja Juho Vuorinen

 

Senioreiden 60+ nelinpelissä Pekka Tennilä/Ari Kujala lähtivät turnaukseen ykkössijoitettuina. Brittipari Shepherd/Rayner dominoivat kuitenkin lohkona pelattua luokkaa, voittaen kaikki ottelunsa vähintään 20 pisteen erolla. Kakkostilan ratkaisseessa ottelussa suomalaiset joutuivat taipumaan tiukan taistelun jälkeen 6 pisteellä tanskalaisparille Cain/Hesselbjerg. Graham Kingin ja Steve Raysonin Tampereen mailapeliylpeydet päihittivät kuitenkin 15 pisteellä, joten pronssimitalit matkasivat Manseen.

Pekka Tennilä ja Ari Kujala

 

Kaksinpelien King of Racketsiin Suomea jäivät edustamaan vielä Luka Penttinen ja Oskari Laiho. Miesten avoimessa luokassa Penttinen pääsi 4.sijoitettuna suoraan 16 parhaan joukkoon. Toisen kierroksen ottelussa saksalainen Korbinian Heim kaatui helpohkosti ennen tennistä. Puolivälierässä belgialainen Adolphe Fernandez-Diez oli hyvissä asemissa vielä ennen squashia, mutta kössikopissa parhaimpaansa yltänyt Penttinen niputti isäntämaan toivon yllättävänkin selkeästi, ja tarvitsi vain 6 pistettä tenniksessä. Ne irtosivat, joten tie vei välieriin. Siinä kakkossijoitettu Tanskan Kresten Hougaard osoittautui vahvemmaksi 13 pisteen erolla. Pronssiottelussa Saksan Cornelius Radermacher taipui kahden väsyneen pelaajan välisessä taistelussa lopulta selkeästi 22 pisteellä, joten Lukalle pronssia.

Luka Penttinen vs Kresten Hougaard

 

Miesten B-luokassa Oskari Laiho kohtasi ensimmäisellä kierroksella kovan hollantilaisen Alwin Kristin. Sulkapallossa ja etenkin squashissa erittäin vahva Krist onnistui viemään ottelun 20 pisteen erolla. Sijoitusotteluissa pitkä viikonloppu alkoi jo painamaan, ja erinäisten vaivojen takia Oskari joutui luovuttamaan viimeiset ottelunsa. Junioreiden alle 21v kaksinpelissä Oskari tuli toiseksi, häviten Iso-Britannian Ross Ewan Wilsonille niukasti 1 pisteellä.

Oskari Laiho vs Ross Ewan Wilson

 

Kuvat/Photos Inge Omey.

 

MM-kisojen tulokset: https://fir.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=35923FFA-1883-481F-82F8-F8A17A476E17

King of Racketsin tulokset: https://fir.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=E44FAC6E-98FC-47A3-B9E4-BF87522EB916

Share on Facebook