Joukkue- ja Nelinpelin SM-kilpailut + Opiskelijoiden SM

Joukkueiden ja nelinpelin SM-kilpailut pelattiin Tuusulassa 15.-16.8.2020. Tulospalvelu poikkeuksellisesti hieman eri tavalla ja J. Julinin kisaraportti tulosten alla.

NELINPELIT


OPISKELIJAT kaksinpeli

JOUKKUEET


1. RCU Penttinen Luka, Laine Tommi, Kemppinen Toni, Pakisjärvi Ari-Pekka

2. Racketlonväki Tennilä Otto, Mustonen Henrik, Syrjänen Jaakko, Kainulainen Pekka , von der Pahlen William

3. Boom Pennanen Joel, Boden Piers, Lithenius Sami, Laiho Oskari, Julin Jukka1. TTC Boom Boden Hannah, Mäkelä Heli, Virtanen Terhi

2 TTC Boom 2 Anttila Kaisu, Koskinen Linnea

3. Racketlonväki Minetti Martina, Walla Anna1. RCU 3 Vahtola Markus, Alaruikka Kyösti, Putila Pertti, Isoviita Ves

2. RCU 2 Kauppi Sampsa, Pönkkö Ilari, Hinkula Kari, Kouri Jukka

3. Racketlonväki 2 Laiho Mikko, Tennilä Pekka, Markkanen Sami, Nuolioja Jouko, Wall AnnaJoukkuekisa

Kivenkova Oulun joukkue vei Racketlonin Suomenmestaruuden. Tampereen Racketlonväki joutui pettymään taivuttuaan oululaisille loppuluvuin 97-88. Tamperelaisten mahdollisuuksia heikensi joukkueen ykköspelaajan Otto Tennilän loukkaantuminen aiemmin. SM-pronssille ylsi TTC Boom lyömällä ratkaisuottelussa helsinkiläisen Smashin selvästi.

Naisten joukkueeseen TTC Boom oli saanut vahvistuksen Englannista ja Hannah Boden siiviittikin joukkueen vakuuttavaan voittoon. Kun joukkueesta löytyi vielä kaksi Suomen naisten kärkipelaajaa, Terhi Virtanen ja Heli Mäkelä ei voitto ollut yllatys. Parhaiten hanttiin laittoi Boomin kakkosjoukkue. BoomBoom nimellä esiintynyt Kaisu Anttilan ja Linnea Koskisen joukkue sijoittuikin toiseksi ennen Tampereen Racketlonväkeä.

Oulu tuntuu vakiinnuttaneen racketlonin ykkösaseman. Kilpasarjan(B) finaalissa kohtasi kaksi RCU:n joukkuetta. RCU3 oli finaalissa RCU kakkosta parempi luvuin 102-87. Pronssille RV Tampereelta.

Epävirallisen SM harrastejoukkueen tittelin vei JSK. Turkulainen TSSQ toiseksi ja Raipe’s Corner pronssille.

Nelinpelit

Voittamaton pari Mustonen/Kainulainen oli Eliittiluokan ykkössuosikki. Etukäteen kovimman haasteen oletettiin tulevan Oulun parista Penttinen/Laine. Näin kävikin ja finaalikohtaaminen oli yksi kisojen odotetuimmista otteluista. Ilmassa oli vallanvaihdon tuntua oululaisten viedessä pingiksen vakuuttavasti 21-8. Sulkapallossa sisuuntuneet ykkösisoitetut kuitenkin näyttivät tasonsa ja veivät sen hämmentävän ylivoimaisesti 21-11. Squashiin lähdettäessä tilanne oli tuttu. Kainulainen pelaa ensin ja lopullinen tulos muotoutuu kun vastustjan ensimmäisen pelaajan keräämään pistesaaliiseen lisätään 0 tai maksimissaan 1 piste. Laine taisteli 8 pistettä ja Penttinen taisteli Mustosta vastaan.… no sen tavanomaisen 0 pistettä. On se Heke kova. Tennikseen suosikit lähtivät tilanteesta +10 ja peli oli käytännössä selvä. Pistetilanteessa 12-7 varmistui parin neljäs peräkkäinen Suomenmestaruus.

Pronssiottelussa Boomin kokenut pari Anttila/Lithenius oli vailla mahdollisuuksia ja pronssit parille Pakisjärvi/Kemppinen RCU.

Naisten nelinpelissä kakkossijoitetut Anttila/Koskinen esittivät vakuuttavia otteita läpi turnauksen. Neljä peräkkäistä voittoa takasivat Suomen mestaruuden. Kakkosparikaan ei iso yllätys ollut. Ranking ykkönen Anna Wall parinaan tennisässä Martina Minetti pokkasivat hopeamitalit. Pronssille ehkä hieman yllättäen Björnström/Kostiainen. Toki Michaela Björnström tiedettiin maailmanluokan peluriksi mutta Emilia Kostiainen oli kuitenkin vasta ensimmäisissä racketlonkisassaan. Pronssin ratkaissut ottelu Mäkelä/ Virtanen paria vastaan päättyi yhden pisteen erolla (6-21,23-25,21-10, 21-14) +1

Sekanelinpeli oli ennakkoon myös yksi mielenkiintoisimmista luokista. Mukana mm. comebackin tekevä M. Björnström, tennisammattilainen Oona Orpana, racketlonin kaksinpelin rankingykköset Penttinen ja Wall, nuorten Maailmanmestarit Oskari Laiho ja Joel Pennanen. Arpa heitti vastakkain semifinaaliin parit Wall/Laiho-Virtanen/Pennanen sekä Björnström/Laine-Orpana/Penttinen. Molemmat semit olivat numeroiden valossa aika selviä. Ensimmäinen semi Wall/Laiholle +18. Toisessa semissä Oona Orpanan ensimäinen racketlonottelu kertoi huippu-urheilijan pärjäävän hyvin tiettyyn rajaan asti muissakin kuin omassa lajissaan. Tenniksessä Oona pääsi sitten näyttämään suvereeniä osaamistaan. Tosin ottelun jo ratkettua kun ero ennen tennistä oli 29 pistettä.

Pronssiottelussa Oona näytti oppien menevän nopeasti perille ja mitali varmistui parille 12 pisteen voitolla. Finaali näytti jo selvältä mutta Wall Laiho petrasivat loppua kohti ja tekivät hirmunousua tenniksessä. Lopulta kiri jäi pisteen päähän gummiarmista ja lopputulos +2 mestareille Björnström/Laine.

Kilpa(B) nelinpelissä harmittavien poisjääntien jälkeen kisattiin 10 parin voimin. Hienoinen ennakkosuosikki Syrjänen/Tennilä vei mestaruuden parin Hinkula/Pönkkö nenän edestä. Syrjänen näytti pelaavan tasoaan alemmassa luokassa, pääsiköhän B-luokan peleissä edes hikeen. Ikuisuuskysymyshän se on missä luokassa kukin pelaa. Uutena ideana järjestäjällä olisi ”väliinputoajien luokka.” Sinne vain voisi olla liikaa tunkua. Pronssille luokassa Laiho M/Markkanen S. Mitali oli tiukassa, kaksi voittopeleistä päättyi 3 pisteen voittoon thrilleritenniksen jälkeen.

Harrastesarjan nelinpelin voittoon isä-poika yhdistelmä Peltomaa Harri ja Henrik. Hopeaa Peräseinäjoen Toiveen parille Julmala/Lesonen. Pronssille Toriseva Otso/Toriseva Ville TTC Boom.

Kisojen yhteydessä pelattiin myös opiskelijoiden SM-kisan kaksinpeliluokka. Kilpasarjan voitoon Henri Pelkonen, hopeaa Ville Julin ja pronssin vei Antti Holopainen.

Kisojen onnistumiseen tarvitaan ainakin pelaajat, kisajärjestäjät ja hyvä pelipaikka. Tätä kirjoitettaessa ei mainion kisvisan tulokset ole vielä ratkenneet. Yksi kisavisan kysymyksistä olisi voinut olla: Mistä kisojen massiivinen kiertopalkinto ”Havumalja” on saanut nimensä?

TTC Boom kiittää kaikkia osalistujia, runsasta talkooväkeä sekä erikseen Tuusulan Tenniskeskusta ja vielä tarkemmin Timo Havulinnaa.


Joukkueiden ja nelinpelin sekä opiskelijoiden SM-kilpailut pelataan 15.-16.8.2020 Tuusulan Tenniskeskuksessa.
Tarkemmat tiedot

Joukkue- ja nelinpelin SM

OSM-Racketlon 2020
Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 7.8.2020 klo 18:00 mennessä.

In English
På svenska

Share on Facebook