Henri Pelkonen koordinoi virtuaalista mailapelikiertuetta

Korona-aika on vaikuttanut monien organisaatioiden toimintaan. Niin myös Tennis-, Sulkapallo, Squash- ja Pöytätennisliittojen yhteiseen mailapelihankkeeseen, jonka tavoitteena on erityisesti koululaisten tutustuttaminen mailapelien saloihin.

Normaalien koululaistapahtumien korvaajaksi suunniteltiin syksyllä virtuaalinen tapahtuma, jossa alakoululle toimitetaan 1-2 viikoksi tenniksen, sulkapallon, squashin ja pöytätenniksen pelivälineet. Liikuntatunnilla tapahtuvia kokeiluja ohjataan erikseen tehdyillä videoilla.

Kiertuetta koordinoi tänä vuonna Askel Sports, joka on syksyllä perustettu urheiluseuroille ja -liitoille erilaisia hallinto-, markkinointi- ja viestintäpalveluja tarjoava yritys. Askel Sportsin vastuuhenkilönä projektissa on Henri Pelkonen, jonka on voinut bongata myös racketlon-kentiltä viime vuosien aikana.
– Perustimme Askel Sportsin alkusyksyllä ystäväni Julius Jousin kanssa ja sopivasti samaan aikaan mailapeliliitot hakivat pyörittäjää tälle hankkeelle. Todella innoissani olen siitä, että pääsen viemään mailapelien ilosanomaa kouluihin, Pelkonen kertoo.

Pelkosen oma innostus mailapeleihin leimahti jo lapsuudesta. Monipuolisesti eri lajeja harrastaneelle nuorukaiselle ei kuitenkaan löytynyt juuri peliseuraa kotipaikkakunnalta Kinnulasta.
– Pingispöytä meillä oli kotona ja sulkapalloa pelattiin kavereiden ja perheen kanssa. Enemmän aloin kuitenkin mailapelejä ja erityisesti pöytätennistä pelaamaan vasta, kun muutin Jyväskylään opiskelemaan.

Liikunta- ja kauppatieteiden opintojen ohessa myös squash- ja tennismailat pääsivät tarkempaan kokeiluun. Racketlon-kisoihin Pelkonen eksyi hyvän kaverin pyynnöstä.
– Olen käynyt kisoissa muutaman vuoden ajan. Laji kuulosti heti alkuun todella kiinnostavalta, joten oli helppo sanoa kyllä, kun Ruokasen Toni kysyi kisoihin mukaan.

Isoa menestystä jyväskyläläinen ei kilpailuista ole vielä saanut, mutta tärkeintä racketlonissa Pelkoselle onkin liikunnan ja kilpailemisen riemu sekä hieno lajiyhteisö.
– Racketlonissa parasta on lajin monipuolisuuden ohella sosiaalisuus. Lajivaihtojen välillä pääsee juttelemaan vastustajien kanssa ja tutustumaan hienoihin ihmisiin. Sanoisinkin, että paras tapa tutustua ihmiseen on haastaa hänet racketlon-otteluun, Pelkonen naurahtaa.

Virtuaalisen mailapelikiertueen pyörittämistä Pelkonen jatkaa toukokuun loppuun saakka. Kiertue on toiminut tähän mennessä hyvin, sillä mukana on ollut lähemmäs 50 koulua ja yli 8000 koululaista.
– Toivotaan, että tämänkin kiertueen kautta yhä useampi lapsi kiinnostuu mailapeleistä ja racketlonista. Sitten kun koronapandemia joskus helpottaa, olisi hienoa nähdä kisoissa entistä enemmän nuoria mailapelitaitureita, Pelkonen pohtii.

Näin varmasti me kaikki toivomme!


Henri Pelkonen

Share on Facebook