Suomelle vihdoin joukkuekultaa

Viimevuotista finaalitappiota seuraavana päivänä joukkue ja valmennustiimi sopivat Milanoprojektista. Tärkeimmäksi tavoitteeksi asetettiin joukkuekulta. Projekti sai täyttymyksensä lauantaina Milanossa kun Michaela Björnström löi Ruotsin Lina Engbergin tenniksessä varmistaen maailmanmestaruuden. Ruotsi oli selviytynyt finaaliin hieman yllättäen kukistamalla ykkössijoitetun Itävallan. Toisaalta Suomen joukkue olisi halunnut revanssin edellisvuoden finaalitappiosta Itävallalle mutta Ruotsi vs Suomi finaali on jonkinlainen unelmafinaali aina.

Suomi eteni finaaliin voittamalla Hollannin, Kanadan ja semifinaalissa Saksan. Finaaliin Suomi sai loistavan alun kun pöytätenniksen yhteislukemat olivat 9 pistettä plussalla. Sulkapallon +5 ja Squashin + 7 pistettä takasivat mukavan johdon ennen tennistä. Tenniksessä Suomi arvioitiin etukäteen jonkinverran vahvemmaksi ja ottelu päättyikin ennen kahta viimeistä tennispeliä Suomen voittoon. Suomi oli kaikissa osaotteluissa vahvempi. Kaksinpeleissä Rönkkö, Kärkkäinen ja Michaela Björnström olivat pisteissä edellä. Kun vielä nelinpelipari Marjamäki/Tyyskä oli ruotsalaisia selvästi etevämpi mestaruus tuli selkein luvuin. Pronssiottelussa aiemmin Ruotsille hävinnyt Puola voitti Saksan.

Suomen joukkue:
Michaela Björnström, Carina Björnström, Ismo Rönkkö, Mikko Kärkkäinen, Antti Tyyskä, Olli Marjamäki ja Anders Lundström
Valmentajina: Sami Parikka ja Jukka Julin

Suomelle miltei jättipotti myös nelinpeleistä
Suomi otti jaossa olleista neljästä titteleistä kolme voittamalla myös miesten ja naisten nelinpelikultaa. Miehissä Mikko Kärkkäinen ja Ismo Rönkkö olivat tiukimmilla semifinaalissa voittamalla Schubert/ Köpf parin neljällä pisteellä. Finaalissa Itävallan kaksikko Krenn/Dickert kaatui helpommin +14 pisteellä. Tasapeli ja gummiarm piste oli lähellä Tyyskä/Marjamäki parilla. Ensimmäisen kierroksen tappio tuli kuitenkin niukimmalla mahdollisella pisteen erolla saksalaisparia vastaan.

Michaela ja Carina Björnström otti naisten nelinpelinkultaa ja teki racketlonhistoriaa saavuttamalla voiton ensimmäisenä sisarusparina. Tiukassa finaalissa pöytätenniksen 4-21 tappiossa oli kirimistä. Puolan Jez/ Kaminska jäivät sulkapallossa ja squashissa 10 pisteen kieppeille ja mestaruus varmistui suomalaisille tenniksen tilanteessa 16-17.

Ainoa pieni kauneusvirhe kilpailuissa tuli sekanelinpelissä jossa puolustavat mestarit Kärkkäinen / Michaela Björnström kärsivät yllätystappion puolivälierissä. Ensimmäinen tappio Suomen parille kautta aikojen ja voittajat Schubert/ Jez etenivätkin koko kilpailun voittoon.
Share on Facebook