Racketlonin SM-kilpailut 2017 – Välimäki ja Wall mestareiksi

Marko Välimäki ja Anna Wall voittivat SM-kilpailujen pääsarjat sunnuntaina Helsingissä,
Tulokset on julkaistu tournament softwaren sivuilla

Marko Välimäki näytti SM-finaalissa minkälaista on meno maailman TOP 10 -listan pelaajilla. Nuoren haastajan Luka Penttisen kehitys on ollut huiman nopeaa, mutta tällä kerralla Välimäen osaaminen oli vielä liikaa 17-vuotiaalle lahjakkuudelle. Avauslajissa pingiksessä Penttinen pysyi hyvin vauhdissa mukana ja siinä nähtiin useita näyttäviä palloralleja. Lopuksi Välimäki puristi erävoiton vain kolmen pisteen erolla. Sulkapallo eteni puoliväliin tasaisissa merkeissä, sitten Välimäki otti ohjat käsiinsä. Taktisesti oikeita lyöntejä, oikeisiin paikkoihin ja oikeaan aikaan, siinä kaava puolten vaihdon jälkeisen pelin dominointiin. Kun siihen lisätään Välimäen hyvä pelinluku ja kepeät jalat, niin Penttisen oli enää vaikeaa löytää tyhjää tilaa pelikentän vastakkaiselta puolelta. Ohitus- ja iskulyöntiyritykset alkoivat suuntautua liian usein rajojen ulkopuolelle. Sitä vastoin Välimäki liikutti sulkaa hallitusti ja varsinkin cleariksi naamioitu droppi upposi useasti Penttisen ulottumattomiin. Sulkapalloerä lopulta selkeästi Välimäelle. Kolmas laji squash oli sekin Välimäen hallintaa, joten tämän vuoden Suomen parhaasta Racketlon-pelaajasta ei jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä. Maailman rankinglistan 9. Marko Välimäki on suvereeni Suomen ykkönen.

Penttisen urakointi kahdessa eri sarjassa ei voinut olla vaikuttamatta nuoren miehen liikkumisen tuoreuteen. Yhteensä 7 ottelua kahdessa päivässä on rankka suoritus. Avoimen luokan hopean lisäksi kaulaan ripustettiin myös 21-vuotiaiden kultamitali.

Naisten Suomen mestaruuden voitti odotetusti Anna Wall, joka on tehnyt hurjasti töitä kehittääkseen kaikkia neljää lajia. Lisäksi kansainväliset turnaukset antavat lisäoppia ja kokemusta kovista vastustajista. Vaikka ikää on vasta 16 vuotta, niin Annan rutiinitaso on noussut monta pykälää. Niinpä kotimaasta ei tällä hetkellä löydy todellista haastajaa. Palkintona uran kolmas naisten A-luokan mestaruus.

Viikonlopun aikana Suomen mestaruuksia ratkottiin yhteensä 12:ssa eri luokassa. Poimintoina mainittakoon pöytätenniksen maajoukkueeseen kuuluvan Otto Tennilän raju kehitys muissa mailalajeissa. Tuloksena upeasti miesten A-luokan SM-pronssi.

Sarjassa miehet 55+ Lohjan Harri Kilpinen teki paluun huipulle kirkastamalla viime vuotisen hopean jälleen kullaksi.

Kahta peräkkäistä Suomen mestaruutta juhlivat Mika Kiljunen miehet 50+ ja Harri Peltola miehet 60+ sarjoissa.

Ilahduttavaa oli myöskin harrastesarjojen täyttyminen, sekä junioreiden mukaantulo. Alle 13-vuotiaiden poikien sarjassa uudeksi Suomen mestariksi leivottiin Oscar Paavolainen.


Miehet A: Luka Penttinen, Marko Välimäki, Otto Tennilä


Naiset A: Heli Mäkelä, Anna Wall, Terhi Virtanen


Miehet B: Pauli Byckling, Jussi Nevanlinna, Kim Kauppila


Miehet C: Matti Koskela, Pertti Putila, Jaakko Larva


Miehet 45: Marko Arvonen, Sami Lithenius, Jari Penttinen


Miehet 50: Kimmo Pennanen, Mika Kiljunen, Anti Antikainen


Miehet 55: Jukka-Penna Nieminen, Harri Kilpinen, Pekka Tennilä


Miehet 60: Sten Lindström, Harri Peltola, Timo Räisänen


Pojat u21: Oskari Laiho, Luka Penttinen, Joel Pennanen


Pojat u13: Lasse Alhava, Oscar Paavolainen, Akseli Soveri


Miehet harraste: Miikka Luotonen, kusasta puuttuvat Lassi Melanen ja Ville Hyyryläinen


Naiset harraste: Maritta Kurki, Erja Toivonen, Elina Byckling


Avaa pdf klikkaamalla kutsua


Avaa pdf klikkaamalla kuvaa

Share on Facebook