Lithenius edelleen Tuusulan kuningas

Kuninkaan nimi on Litti paitsi suomalaisessa jalkapallossa, myös Keski-Uudenmaan racketlonkentillä — TTC Boomin Sami ”Litti” Lithenius on ollut Tuusulan suvereeni racketlonvaltias voittamalla tähän mennessä kaikki Tuusulan Tenniskeskuksessa järjestetyt racketlonkilpailut joihin on osallistunut, eikä totuttuun kaavaan tullut poikkeusta myöskään tämänkertaisissa TTC Boomin järjestämissä uudenvuoden kisoissa. Tuusulaan saapui osanottajia Mikkelistä ja Sotkamosta saakka ja kisojen kokonaistaso oli eittämättä kovin, mitä Tuusulassa on nähty.

Kisojen tulokset kokonaisuudesssaan Tournamentsoftwaressa.

Ennakkospekuloinneissa Litheniuksen voittoa ei kaikesta huolimatta tällä kertaa pidetty itsestäänselvyytenä — eliittiluokan kärki oli aiempia vuosia kovempi ja valtaa pitävää kuningasta saapuivat kaatamaan mm. Smashin Mikko Nissinen ja GVLK:n Joonas Heinonen. Etukäteisveikkaukset Litheniuksen ja Nissisen välisestä finaalista toteutuivat, mutta lopputulosta ei pidetty etukäteen selvänä, vaikka mitään uutta näiden kaverusten kohtaamisessa ei ollutkaan. Lithenius/Nissinen on kaikille tuttu nelinpelipari ja herrat ovat myös pitkäaikaisia treenikavereita. Samin mukaan Mikko on viikoittaisissa racketlontreeneissä usein kovempi luu, joten vallan vaihtumista uskallettiin jopa odottaa.

Eliitti (A): 1. Sami Lithenius (kesk.), 2. Mikko Nissinen (vas.), 3. Anton Savolainen (oik.)

Finaali ei ratkennut yksittäisiin asioihin. Kenties Samin päivän kunto tai kilpailuhermot olivat tällä kertaa paremmalla tasolla, mutta selittelyille ei jäänyt sijaa: kuningas Litti oli tasaisesti parempi voittaen pöytätenniksen 21-16 ja sulkapallon 21-14. Squash-kentällä Mikko taisteli itselleen voiton lukemin 21-17, mutta tenniksessä Sami ei enää antanut vastustajalleen armoa, vaan runnoi taululle lukemat 14-4, mikä riitti turnausvoittoon. Kolmanneksi selviytyi myös TTC Boomia edustava Anton Savolainen.

Naiset: 1. Linnea Koskinen (2. oikealta), 2. Erja Toivonen (2. vasemmalta), 3. Elina Byckling (oik.), 4. Sanni Lehikoinen (vas.)

Myös alemmissa luokissa sekä naisten avoimessa luokassa nähtiin laadukasta peliä. Naisten luokka oli ennakkoon täysin auki, kun Suomen rankingin kakkonen, TTC Boomin Heli Mäkelä oli päättänyt lähteä hakemaan haastetta miesten C-luokasta. Naisten voittoon ylsi Lahden Linnea Koskinen jättäen squash-veteraani Erja Toivosen kakkoseksi ja TTC Boomin Elina Bycklingin kolmanneksi. Naisten luokkaan täysin uutta väriä toi Sotkamon Sanni Lehikoinen, jonka otteita nähdään toivottavasti racketlonkentillä usein myös jatkossa. Miesten B-luokan hurjaa tasoa kuvastanee hyvin se, että luokkafinaaliin asettuivat vastakkain Suomen tämän hetken kovin veteraanipelaaja TTC Boomin Reijo Makkonen ja Tuusulan oma 18-vuotias tennistähti, myös racketlonin maajoukkuerinkiin kuuluva Juho Kantola. Matsista tulikin äärimmäisen tasainen, mutta lopulta Juhon suvereenit tennistaidot osoittivat voimansa. Juholta on vuosien varrella aiemminkin nähty uskomattomia nousuja jopa lähes 20 pisteen takaa tenniskentällä ja myös tällä kertaa Juho pystyi ottamaan viimeisessä lajissa murskaavan 21-4 voiton ja vei näin ollen finaalin kolmen pisteen erolla.

C-luokkaan saatiin oiva kattaus uusia nimiä ja vanhoja konkareita. Voiton vei racketlonkenttien ikuinen ilopilleri Jukka Honkanen kaataen finaalissa SoTS:n Henri Lehikoisen. Taitavan vasurin kenties vahvimmat aseet, positiivinen asenne ja tuttu ”ilon kautta” pelaaminen toivat siis luokkamestaruuden, joka oli miehelle ensimmäinen, muttei varmasti viimeinen.

Kilpa (B): 1. Juho Kantola (kesk.), 2. Reijo Makkonen (vas.), 3. Markus Elomäki (oik.)

Harraste (C): 1. Jukka Honkanen (kesk.), 2. Henri Lehikoinen (vas.), 3. Samuli Korhonen (oik.)

 

 

 

Share on Facebook