MM-kisat käynnistyvät

Racketlonin kuudennet MM-kisat alkavat huomenna – ongelmia alkumetreillä!

Susanna Lautala-Näykki joutuu viime tingassa jättämään kisamatkan väliin. Kova kuume iski Susannaan aivan kisan aattona ja vaikea ratkaisu oli tehtävä. Tärkeänä lenkkinä joukkuekisassa sekä yhtenä suurimmista naisten kisan voittajasuosikeista Susannan puuttuminen on selkeä takaisku koko joukkueelle. MM-kisoissa pelaa yhteensä 14 Suomalaista eri sarjoissa.

Miestamo hätiin!

Joukkueeseen valittu Hanna Miestamo ehtii mukaan vasta toiselle kierrokselle, joten maajoukkueen on selvittävä ensin Portugalista ja saatava aamun peliin mukaan jostain Suomalainen nainen. Vastaavanlainen tapaus kävi marraskuussa Wienissä, joten toivon mukaan aamun koitoksesta nytkin selvitään. Toisella kierroksella vastaan asettuisi Saksa joka on Hannan mukana ollessa lyötävissä. Jos Suomi selvittää tiensä vielä tästä olisi vastassa luultavammin aika kova Englanti. Joukkueessa pelaavat O`Donnel, Struthers, Websdale sekä Natalie Lawrence ovat onnistuessaan vaikea voitettava, mutta Suomi lähtisi otteluun lievänä ennakkosuosikkina. Näiden voitttojen myötä olisi joukkueen kapteenin Pekka Kainulaisen mainitsema tavoite saavutettu, eli Suomi kirkastaisi ainakin mitallin väriä.

Kärkkäinen lähti terveenä ja rauhallisin mielin kohti Belgiaa

Mikko asteli tänään lentokentällä rauhallisin mielin ja luottavaisena, kertoen ettei vammoja ole ollenkaan. Tämä on hyvä merkki ajatellen turnausta, jossa pelataan monen monta peliä. Mikko on sijoitettu kaavion kakkoseksi. Alkupoolissa Mikolla ei pitäisi olla hädän päivää. Lohkon voittaja etenee suoraan puolivärieriin, jossa vastaan tulee joko Michael Dickert tai John O`Donnel. Välieriin on kaavion alapuolelta vahvimmin tyrkyllä Stefan Adamsson Mikon pariksi. Pekka Kainulainen testaa Richard Perssonin kuntoa samalla puolella kaaviota ja omaa loistavan mahdollisuuden edetä lohkosta jatkoon. Tämän lohkon voittaja etenee puolivälieriin Stefania vastaan, koska lohko 8 on sarjan heikkotasoisin. Kaavion yläosassa Henry Bruun pääsee lohkossaan kovaan kyytiin. Vastaan asettuu mm. Magnus Elisasson. Saksan Elmar Schaub ja Ruotsin Matias Fageström ottavat mittaa lohkossa 2. Lohkon voittaja kohtaa todennäköisesti puolivälierissä Magnuksen. Jos Saksan ”boheemi pipopää” Elmar selvittää tiensä Magnusta vastaan, on yllätyksen mahdollisuus pieni sellainen olemassa. Tuskin nuoresta Calum Reidistä on vielä finaaliin saakka. Jos finaalissa on mukana joku muu kuin Kärkkäinen – Eliasson pari on se suuri yllätys.

Hanna puolustaa naisten kunniaa

Hanna pelasi Lahdessa paineitta ja päätti mukavan ja tuloksekkaan Lahden kisan ansiosta lähteä Belgiaan. Oman lohkon voittaessaan hän voi saada vastaansa hallitsevan monikertaisen maailman-mestarin Lilian Druven, jonka intohimo pelaamiseen on näyttänyt sammuvan Lahden kisan perusteeella. Lilianin kanssa samassa lohkossa pelaa kiinalainen Cham Lin See Amy. Kiinalaisista voi tulla hyvinkin näiden kisojen suurimpia yllättäjiä. Susannan puuttuminen avaa tietenkin muille paremmat mahdollisuudet, mutta edes finaaliparin veikkaaminen on mahdotonta. Suosikkeina voi yläkaaviosta mainita Kraavingin sekä edellä mainitut. Alakaavioista ehdolla finaaliin on Saksan Silke Altman, Skotlannin Katy Buchanan sekä Ruotsin (suomalainen) Linda Jansson.

Senioreissa selvät suosikit!

45-vuotiaissa on vain yksi voittajasuosikki – Ruotsin Per Carleke. Mies ei ole hävinnyt koskaan yhtään peliä veteraaniluokissa. Hän pelasi vuonna 2005 Ruotsi maajoukkueessa Wienin MM-kisoissa. Tämä Karlskronan ”jätti”, melkein 200 cm pitkä pelaaja on terveenä mahdoton lyötävä. Suomea luokassa edustaa lahtelaiset Peter Puhlin ja Timo Keskitalo.

Miesten 55 luokassa on Suomen Sten Lindsrömillä loistava tilaisuus napata voitto. Stena pelasi Lahdessa pitkästä aikaa ja voitti helposti vastustajansa. Stenan liike kentällä on varmasti monelle myrkkyä. Myös pitkä kokemus lukuisista mailapelikisoista jo 80-luvulta helpottaa miehen tietä kohti kovaa suoritusta. Arvoitus tässä luokassa on Hongongista tuleva pelaaja. Luokan toinen Suomalainen on Risto Kumpulainen.

Tulevaisuuden pelaaja – ja Iisalmesta tietenkin!

Antti Tyyskä on arvottu eri lohkoon hallitsevan maailmanmestarin Calum Reidin kanssa Men Junior 21 luokassa. Antti on iältään ensimmäistä vuotta tässä sarjassa, joten lupaava nuori pelaajamme saa varmasti arvokasta kokemusta. Antin otteita seuratessa Lahden kisoissa B-luokassa voitiin todeta nuorella miehellä olevan kaikki lajit hyvin hallussa. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan Antin suorituksia MM-tasolla, itselleni ei olisi yllätys jos paikka aukeisi semeihin ja kotiin tuomisina olisi mitali.

Miesten B-luokka
Tässä luokassa meillä on suurin edustus. Mukana viime vuoden finalisti Tommi Laine sekä semifinalisti Marko Anttila. Lisäksi mukana ovat Markus Vahtola, Sami Puhlin, Jukka Salminen ja Marko Välimäki. Jostain syystä Bulgarian ja Puolan tämän sarjan kovat pelimiehet eivät ole mukana. Voidaankin olettaa viimekisojen mitaliketjun jatkuvan. Sami Puhlin on erityisesti näyttänyt merkkejä nousujohteisesta tasostaan.

Kisojen tulokset päivitetään reaaliajassa, joten eikun jännäämään ja peukut pystyyn kaikkien suomalaisten puolesta!

Martti Vottonen

Share on Facebook

Vastaa